2012/02/15

Sierra Nevada i burkformat!

Som titeln säger... Sierra Nevada har alldeles nyligen fått ut sina första burkar på hyllorna i USA, en gest som i min mening är extremt välkommen. Då burkformatet är otroligt överlägset flaskformatet gör det mig väldigt glad att ett såpass stort och erkänt mikrobryggeri som Sierra Nevada faktiskt rullar ut öl i burkar. Nu kanske Sverige ska ta och beställa in de så att ens Torpedo håller sig färsk lite längre medan den står och samlar damm på Systembolagets hyllor.

/Viktor


2 kommentarer:

  1. Ja, hoppas. Dock känns införandet av Punk IPA på burk lite som ett misslyckande. Då det finns både burk och flaska på hyllorna och folket verkar föredra att köpa glas (kanske för att den är en krona billigare..., pga pant) så resulterar det att burkarna flera månader äldre än glaset. Segt... Det kanske varierar på bolagen. Fast jag har fått en känsla av att dom flesta bolagen inte ens tar in burken. Den kanske ligger i T9 och det inte finns någon efterfrågan. Detta är förstås bara spekulationer.

    SvaraRadera
  2. Min erfarenhet är bara Hansacompagniet i Malmö, och där går i alla fall burkarna runt. Sedan så tycker jag det är allmänt bra att fler bryggerier får upp ögonen för burkar då detta i sin tur kommer göra att konsumenten kanske kommer ifrån stigmat om att burk är sämre än flaska.

    SvaraRadera