2011/11/03

Tio i två på natten

Hej.
Klockan är alltså tio i två på natten, mellan onsdag och torsdag, och jag har precis kommit hem från krogen. Krogen i fråga är Pub Rydbergs, den pub som är belägen i Lunds Universitets Fysikaliska Institutions källare, och är öppen på onsdagkvällar för studenter "med någon form av koppling till fysik". Själv pluggar jag matematik, vilket är nära nog, och har rentav läst ett halvår fysik, så det är därför jag är där. Och för att dricka prisvärd öl förstås!
Rydbergs har nämligen en så intressant kombination som helt okej och seriös öl, och subventionerade studentpriser! Puben är inte där för att tjäna pengar, bara för att gå runt, så ölen säljs till inköpspris. Detta innebär att jag får ett glas Anderson Valley Hop Ottin' IPA (en väldigt trevlig amerikansk IPA, den är humlekottar i flytande form!) för 20 kr, och en liten snifter (4 cl) 18-årig Glenlivet Single Malt för 40 kr, och det är jag rätt nöjd med :) Att spendera kvällen med en massa andra fysiker, teknologer och matematiker gör inte heller kvällen sämre för en nörd som mig själv.

Nu är jag till slut hemma efter en bra kväll, och sitter framför datorn med en kopp varm choklad. Jag gick i köket förbi en tom flaska Slottskällans Imperial Stout 2011, som dracks för ett par dagar sedan, och tänkte bara delge mina läsare åsikten att den är klart bättre än 2010 års version! Jämförelsen är alltså mellan 2010:an då den var färsk och 2011:an nu, annars vet jag att deras Imp. Stout kan bli bra mycket bättre med ett par års lagring. Men hur som helst, om man ser till grundölen utan lagring så tycker jag att 2011 var bättre, det var lite mer kaffe och lite mer riv i den, vilket det för övrigt också var i 2009. Det är nog bara så att 2010 blev en aning sämre än den vanliga nivån, något plattare helt enkelt.

Jaja, jag ska gå och lägga mig, jag ville bara skriva av mig lite, och jag kan också nämna att det ikväll bestämdes att jag och T-Bone ska brygga en ny porter (som revansch efter den förra, som dels blev tråkig och dels infekterad), och att detta sker nästa lördag, den 12:e nov. Detta är samma dag som träffen med BeerSweden's Forum kommer att ske, så efter bryggningen drar vi till The Green Lion Inn och umgås med folket. Det blir nog jävligt trevligt!

Over and out
/ Martin

2 kommentarer:

  1. Oj, det där var inga dumma priser. Mycket billigare än Uppsala när jag gick där under början av 2000-talet. Tror det billigaste då var en stor stark för 19 kr på Orvars. Men det är ju en viss skillnad i kvalitét ;)

    SvaraRadera
  2. Jodå, det är ett härligt ställe! Tyvärr brukar föreningens ölansvariga vara lite väl tokiga i belgisk klosteröl, inget fel på det, men variation förnöjer. Nu har de lite bra IPA's också dock, och jag ska försöka få in någon värdig imp. stout eller porter också :)

    SvaraRadera