2012/04/16

Recension av tropisk DIPA

Ciao.

DIPA:n som bryggdes blev provsmakad just innan helgen. Jag, T-Bone och Viktor testade vårt verk... I stort var det ett mycket lyckat experiment! Ölen doftade helt underbart, mycket fruktigt, även om det var lite svårt att nå upp till den mango och passionsfrukt vi siktade på. Däremot tyckte jag att den doftade av både physalis och ananas... Och mycket blandad fruktighet helt enkelt. Nice som fan :)
Smaken var också riktigt bra, men nådde inte riktigt doftens höjder. Det fanns mycket fruktighet i smaken också, men inte lika mycket. Det kan visserligen ha berott på att ölen var lite för kyld när vi smakade den. Den blev också lite väl besk, den hamnade på ungefär 110-115 IBU, 90 hade nog varit mer lagom. Dessutom var den väldigt torr, den hade behövt mer sötma för att verkligen kännas som att den smakade frukt. Viktor tyckte sig också uppleva en viss gräsig smak från humlen, vilket nästan säkert kommer sig av för tung torrhumling. Kanske en lite överdriven humlebomb alltså.

Receptet är nu tweakat för att förbättra dessa saker, så det bryggs nog en andra version om ett par månader. På grund av att den var lite obalanserad i beskan, och för att det inte blev särskilt mycket öl åt oss, beslutade vi att inte skicka in 5 flaskor till SM som först var planerat. Det får bli version 2.0 istället, till SM 2013 :)Så här fina flaskor Norrlands Guld Lättöl fick äran att förvara denna smaskiga DIPA!

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar