2010/09/09

Kräftskiva, Spontanjäst och George!


Imorgon blir det en liten mysig kräftskiva med ett gäng vänner från Uni och detta måste givetvis ackompanjeras med någon fin öl, eller i alla fall komplementeras med en fin öl. Denna gång blev det lite spontanjäst öl (för er som inte vet är detta öl som inte har fått tillsatt jäst, utan har fått ligga i bryggeriet och fått hysa rum åt vild jäst från omgivningen, blir väldigt surt). Min lokala ölaffär har ett väldigt stort utbud av dessa som aldrig tycks köpas upp. Detta betyder i sin tur att det finns några alldeles löjligt fantastiska pärlor på hyllorna för väldigt förmånliga priser. En Cantillon Lou Pepe Geuze från 2003 blev det i alla fall och De Cam Oude Geuze från 2009 på rekommendation av den extremt glada och entusiastiska lambic-älskaren till butiksföreståndare.

Igår blev det dock lite andra bullar. Då öppnades Mikkeller
George!. En imperial stout jag smakade på Mikkellers bar i somras och som än en gång imponerar stort. Rostad, komplex och lätt är
denna välbalanserade brygd och jag kan inget annat än konstatera, än en gång, att
Mikkeller är en helt fantastisk bryggare. Hur man gör en imperial stout lättdrucken, det vettefan, men denna är just det och riktigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar