2010/09/20

Bubbligt och fräscht!

Ännu en bubblande lambic blev det denna gång. De Cam Oude Geuze smakades det på och jag ska idag försöka mig på en lite mer detaljerad beskrivning - eller recension om man så vill.

Namn: De Cam Oude Geuze (RB - dess Ratebeer-sida)

Utseende: Vacker, halvt genomskinlig orange nyans som i sig själv ser alldeles underbart gyllene ut. Skumkronan är nästan kritvit men dock inte vidare stor. Dock är kombinationen av färger en fröjd för ögat.

Lukt: Det första som slår en är de friska och syrliga tonerna som man nästan alltid känner hos en spontanjäst öl. Sedan kommer äppeltoner, druvor och citrus fram. Om man därefter går
ännu djupare in kan man känna lantliga dofter av halm och trä. Allt tillsammans är väldigt behagligt och får mig att längta till att smaka ölen.

Smak: Först slår en syra till på tungan för att nästan omedelbart efteråt övergå till en fruktighet och sedan avsluta i en härlig beska på den bakre delen av tungan. Även här känner man av äppeltonerna av främst sura, gröna äpplen och även druvor tar stor plats vilket gör att ölen får en väldigt vinös karaktär.

Munkänsla: Till en början är ölen otroligt lätt, sprudlande och frisk och tungan drar ihop sig av det sura, men när frukttonerna börjar få form får även ölen en fyllig kropp som perfekt balanserar upp beskan mot slutet.

Slutsats: Superb öl som är fantastiskt balanserad. Inga smaker tog över och inga smaker försvann. Det sura kan bli för mycket om man dricker flera flaskor, men den här ölen är för bra för att överkonsumeras. Allt i allt är den löjligt god helt enkelt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar