2012/05/08

Inför den bästa ölhelgen i mannaminne (Sour&Bitter och CBC)!

Nu närmar det sig. Bröderna Borg Bjergsø och deras två extrema ölevents är bara runt kröken. Det är mindre än två dygn tills kaoset börjar, och jag ämnar vara mitt i det. Vad är det då som händer?

På torsdag så äger eventet Sour&Bitter rum. En middag och kväll tillsammans med det främsta inom suröl och bitter öl i världen. Drie Fonteinen ställer upp med det sura tillsammans med de två amerikanerna Lost Abbey och The Bruery. Absurda rariteter kommer finnas tillgängliga, öl som man knappt skulle kunna höras talas om, än mindre få smaka, utanför eventet. Bland annat kommer en ny batch av den mest eftertraktade och sällsynta ölen någonsin, Drie Fonteinen Framboos, släppas, tillsammans med den första oblandade lambiken någonsin från Drie Fonteinen och specialblends som aldrig sett dagens ljus förut. Att det hela även kompletteras med några makalösa öl från Lost Abbey och The Bruery blir bara pricken över i:et.

Då har vi till och med glömt att Pizza Port kommer finnas på plats och erbjuda expetionell amerikansk APA/IPA/BIPA/DIPA för snuskigt bra priser. Det kommer verkligen inte råda någon nöd på oss om vi säger så.

För att sedan passa ihop med denna galna line-up av öl så kommer det även bjudas på en trerätters gourmetmiddag. Det finns med andra ord värre sätt att spendera sin torsdag på.

Om nu Sour&Bitter inte vore nog i sig så kommer tvilling nummer två, Mikkel från Mikkeller, har sin ölfestival, Copenhagen Beer Celebration, under fredag och lördag. Två dagar fullsmäckade av några av de absolut bästa bryggerierna i världen som har gått fullständigt all-out för att vi ölnördar ska börja svettas av upphetsning.

Dessa två events har fått mig att skutta omkring som en liten skolflicka den senaste veckan och det är inte mycket annat än öl jag tänker på längre. Tiden kryper verkligen i snigelfart medan jag sitter och lusläser nyheter och uppdateringar angående festivalerna tills ögonen blöder, dag ut och dag in. Jag står knappt ut längre!

/Viktor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar